top of page

coming soon
Show Your Spirit

 

ONLINE TUTORIALS 

LEVEN IN SPIRIT EN DOWN TO EARTHAPRIL, MEI & JUNI 2024

 

Eigenlijk is dit niet een goede titel, want je spirit kun je niet zien... maar wel voelen. Dit niet-stoffelijke deel is wat jou JOU maakt: wat je uitstraalt en hoe je hieraan uitdrukking geeft door jouw levenshouding, hoe je relaties aangaat, het werk dat je doet, etc. 

Nog regelmatig krijg ik opmerkingen van mensen die niet begrijpen hoe ik jurist en medium kan zijn. Het is simpel: zowel het fysieke/rationele als het spirituele is wat ons mens maakt! En die zijn niet altijd in balans, want het leven geeft ons uiteenlopende ervaringen, waardoor je niet altijd uitdrukking durft of kunt geven aan jouw spirit of het leven goed aankunt. Het is echter jouw essentie en die kun (en mag!) je niet verloochenen. Er is niets zweverigs aan, sterker nog: het is jouw natuur. Maar... hoe breng je meer balans in de praktijk? 

En terwijl ik daar in Curaçao met Poes zat en bij het water, kwam het: hoe mijn power, mijn mojo en humor mij weerbaar houden. Zonder die dingen had ik het op bepaalde momenten niet gered in mijn leven, denk ik. 

Vandaar dat ik vanaf april 2024 start met een reeks van 6 tutorials!

Ieder tutorial behandel ik een thema. Na een korte uitleg ga je ook zelf aan de slag, want het doel is om je (meer) bewust en weerbaar(der) te maken en dit direct in de praktijk te brengen. Zo kun je het leven beter aan, in spirit maar wel met beide voeten op de grond!

Het leven kan citroenen blijven gooien, omdat het denkt dat je een limonadekraam bent, maar niets belet je om een andere kraam te beginnen...

JE KUNT DE TUTORIALS AFZONDERLIJK VOLGEN OF ALS REEKS. 

WAT KRIJG JE?

  • Online live les van 20.00-21.00 uur.

  • Een werkboek met oefeningen (in PDF).

  • Na afloop van de reeks tutorials een live Q&A sessie (datum NTB). 

KOSTEN: 29 (PER TUTORIAL)

Als je de gehele reeks wilt volgen, krijg je 1 tutorial gratis. 

De online les wordt opgenomen, dus mocht je het onverhoopt missen, kun je het terugkijken. 

Na aanmelding ontvang je van mij een e-mail met Zoom link en verdere info over betaling.

Vermeld in de aanmelding graag ook jouw telefoonnummer

Tutorial 1: 10 april 
Wat je zegt (en denkt), ben je zelf

Tutorial 4: 22 mei
Waar ligt de grens?
 

Tutorial 2: 24 april
Chakra's en chocola

 

Tutorial 5: 5 juni: 
Mojo vs No-joy

 

Tutorial 3: 8 mei
Zen zijn met je brein
 

Tutorial 6: 22 juni
"Gooi maar in het universum
"

Wat je zegt (en denkt), ben je zelf

Hierin aandacht voor de wonderbaarlijke wereld van taal en woordgebruik. Stel je voor: je loopt door een veld van positiviteit, omringd door bloeiende bloemen van zelfvertrouwen en zelfliefde. Je ziet de kansen en mogelijkheden. Plotseling hoor je een stem achter je: “Dat kun je toch niet!" Je draait je om en ziet... oh wacht, dat was je eigen innerlijke criticus die weer eens het woord had.

In deze tutorial ontdek je de kracht van je eigen taalgebruik en hoe het je humeur en zelfbeeld kan beïnvloeden. Ontdek hoe je (innerlijke) dialoog je zelfvertrouwen een boost geeft en je helpt om met meer veerkracht door het leven te gaan.

 

Chakra’s en chocola

Je kent vast wel dat gevoel: dat je ineens zo’n zin hebt in iets zoets? En dat je op zo’n moment intens kunt genieten? Weet je dat jouw chakra’s soms ook hunkeren naar caramel-zeezout chocolade?!

Iedere dag voed je je mind en je lichaam, maar jouw spirit is een essentieel deel van je ZELF dat moet worden opgeladen en verwend.

In deze tutorial ga ik dieper in op de noodzaak om zowel je innerlijke als jouw fysieke deel te voeden. Het vinden van harmonie tussen je spirituele en fysieke zelf is cruciaal is voor het bereiken van een staat van wel-ZIJN, evenwicht en tevredenheid.

Zen zijn met je brein

Stel je voor: je probeert je gedachten tot rust te brengen, maar je brein besluit plotseling een marathon te rennen door een doolhof van zorgen, herinneringen en to-do lijstjes. Geen zorgen, er zijn manieren om kalmer te worden, zelfs als je brein zich gedraagt als een hyperactieve eekhoorn op cafeïne!

In deze tutorial ga ik dieper in op de manieren om meer rust te vinden te midden van de chaos van gedachten. Belangrijkste is dat je je brein nooit helemaal uit kunt zetten, maar je kunt wel de aandacht verplaatsen. We zullen een aantal oefeningen verkennen die je helpen om de drukte in je hoofd te temmen. Jij bent de baas over jouw gedachten, niet andersom!

Waar ligt de grens?

 "Waar ligt de grens?" - waar we ons afvragen waar die grens eigenlijk is en wie de sleutels kwijtgeraakt is! (Op de laatste vraag kun je alvast het antwoord geven: jij zelf!)

Stel je voor: je bent op zoek naar die mysterieuze grens tussen je eigen behoeften en de wensen van anderen, maar telkens wanneer je denkt dat je het hebt gevonden, verandert het van plaats. 

Leer hoe je een meester wordt in het definiëren van je eigen grenzen, zelfs als de wereld om je heen probeert te onderhandelen over waar ze zich bevinden. Ontdek hoe je "nee" kunt zeggen zonder je schuldig te voelen en hoe je de juiste balans kunt vinden tussen zelfzorg en verplichtingen.

 

Mojo vs No-jo

Jouw mojo is jouw innerlijke kracht, de “magic spell” die zorgt voor positiviteit, tevredenheid en joy in jouw leven. En die “joy” kunnen pakken en vasthouden maakt dat je het leven op een heel andere manier leeft. Je straalt het uit en het vergroot jouw weerbaarheid. 

We verkennen technieken om positief te blijven, zelfs als het leven je citroenen blijft gooien alsof het denkt dat je een limonadekraam bent!

Het is zó belangrijk om iedere dag die power te pakken en het leven te vieren, zelfs als het af en toe een beetje chaotisch en absurd lijkt.

 

“Gooi maar in het universum”

Stel je voor: je staat daar, met een berg aan uitdagingen en taken die op je afkomen, en in plaats van je mouwen op te stropen en aan de slag te gaan, besluit je ze gewoon in de richting van het universum te gooien. Waarom zou je zelf iets doen als het universum toch alles regelt? Je leunt gewoon achterover en wacht tot alles op magische wijze wordt opgelost!

In deze tutorial gaan we die nogal gemakzuchtige houding onderzoeken. We zullen ontdekken dat het eigenlijk onze eigen intentie, focus en inspanning is die HET verschil maakt. 

Ontdek hoe je doelgericht kunt blijven en actie kunt ondernemen en dat je daarmee niet alleen jezelf helpt, maar ook de wereld om je heen, want het universum kan best wat hulp gebruiken!

bottom of page